Oldal kiválasztása

Mi az SLA nyomtatás?

A sztereolitográfia (SLA) egy additív gyártási eljárás, más néven 3D nyomtatás, mely UV fényt használ a polimer gyanta szelektív térhálósításához.

Az SLA az egyik legszélesebb körben használt tartályos fotopolimerizációs technológia. Segítségével az alkatrészek, tárgyak úgy hozhatók létre, hogy a polimer gyantát szelektíven, rétegről rétegre, ultraibolya hullámhosszú fény segítségével kikeményítik. Az SLA-ban használt anyagok fényérzékeny, hőre keményedő polimerek, amelyek eredetileg folyékony formában vannak. A nyomtatás után az alkatrész nem teljesen kikeményedett állapotban van. Utókezelésre (UV fény) lehet szükség a végpolimerizáció érdekében, ez nagymértékben javítja az SLA alkatrész keménységét és hőállóságát, de törékenyebbé teheti azt. Az alkatrészek ezen felül általában csiszolással és polírozással, szórásos bevonattal és ásványi olajjal történő utókezeléssel készülnek el 100%-ban.

A fotopolimerizációs folyamat visszafordíthatatlan, az SLA alkatrészek nem olvaszthatók vissza újra folyékony formába. Az SLA alkatrészek melegítése olvadás helyett égést okoz. Ez azért van, mert az SLA-val előállított anyagok hőre keményedő polimerekből készülnek, szemben a hőre lágyuló műanyagokkal, amelyeket az olvasztott leválasztásos modellezés (FDM) használ.

Az SLA nyomtatás sajátossága, hogy legtöbb esetben szükség van egy tartószerkezetre. A tartószerkezeteket ugyanabból az anyagból nyomtatják, mint az alkatrészt, és a nyomtatás után el kell eltávolítani.

Az SLA nyomtatók

Az SLA nyomtató (SLA printer) 2 fő típusa az asztali (prototípusgyártó) és az ipari 3D nyomtatók. Az ipari SLA nyomtatók az asztali társaiknál pontosabb alkatrészeket tudnak előállítani és általában drágább árfekvésű alapanyagból dolgoznak.

  • Photo by Kámán Balázs

Az ipari SLA nyomtatók egyik legnagyobb előnye az asztali gépekkel szemben az alapanyagok jóval szélesebb választéka. Míg az asztali nyomtatók rugalmas gyantát használhatnak, az ipari gépek rugalmas gyanták széles választékát kínálják, amelyek mindegyike eltérő mechanikai tulajdonságokkal rendelkezik. Az ipari SLA nyomtatók képesek ugyanazt az alkatrészt újra és újra előállítani nagyobb sorozatszámban. A legtöbb ipari 3D nyomtató egyik korlátja az, hogy felülről lefelé irányuló megközelítéssel gyártja az alkatrészeket, ami nagy gyantatartályok szükségességét eredményezi. Ez megnehezíti az anyagok közötti váltást, és megnövelheti az alkatrészek legyártásának átfutási idejét. A gépek karbantartása is drágább.

Az olyan formatervezési minták esetében, ahol a megjelenés fontosabb, mint a funkció, az asztali nyomtatók általában megfelelőek. Ha olyan műszaki tulajdonságokra van szükség, mint a hőállóság, vagy az átlátszóság, akkor az ipari SLA nyomtató a jó választás.

Milyen anyagokat használnak az SLA nyomtatáshoz?

Az SLA nyomtatás folyékony gyantákkal történik. A különböző gyantákat az alkatrész végső felhasználása alapján lehet kiválasztani – például hőállósági tulajdonságok, felület simasága, vagy kopásállóság alapján. A gyanta ára természetesen ezektől függően változik. Az ipari 3D nyomtatáshoz használt rendszerek az asztali SLA nyomtatóknál szélesebb anyagválasztékot kínálnak, amelyek a tervező számára szorosabb ellenőrzést biztosítanak a nyomtatott alkatrész mechanikai tulajdonságai felett.

Az SLA anyagok kevésbé rugalmasak, mint az FDM vagy SLS eljárással előállított anyagok (hőre lágyuló műanyagok), és emiatt az SLA alkatrészeket általában nem használják olyan prototípusokhoz, amelyek jelentős terhelésnek lesznek kitéve.

  • Photo by Kámán Balázs

Milyen előnyei és hátrányai vannak az SLA nyomtatásnak?

Előnyök:

-Az SLA nyomtató nagyon nagy méretpontosságú és bonyolult részletességű alkatrészek előállítására képes.

-Az SLA alkatrészek nagyon sima felületűek, így ideálisak vizuális prototípusok készítéséhez.

-Speciális SLA anyagok állnak rendelkezésre, például átlátszó, rugalmas és önthető gyanták.

Hátrányok:

-Az SLA alkatrészek általában rugalmatlanabbak, és nem mindig alkalmasak funkcionális prototípusok készítésére.

-Mechanikai tulajdonságok és a megjelenés idővel romlani fog, ha az alkatrészeket napsugárzásnak teszik ki.

-A nyomtatás során mindig szükség van tartószerkezetekre, végül pedig utófeldolgozásra.

Mikor érdemes az SLA nyomtatást választani?

Az SLA nyomtatás a legmegfelelőbb a nagyon sima felületű és nagyon finom részletességű vizuális prototípusok előállítására, különféle hőre keményedő anyagokból.

Az asztali SLA ideális kis méretű, fröccsöntéshez hasonló alkatrészek megfizethető áron történő gyártására.

Az ipari SLA gépek nagyon nagy méretű alkatrészek gyártására is alkalmasak.

  • Photos by Kámán Balázs

Összegezve az SLA nyomtatás a bonyolult, egyedi alkatrészek sorozatgyártására, kis darabszámú, kisszériás gyártásra alkalmas 3D nyomtatási technológia.

Az Instant 3D-nél segítségünkkel egyszerűen megtalálhatja a legmegfelelőbb 3D nyomtatási technológiát és anyagot projektjéhez. Ha konkrét kérdése van, lépjen kapcsolatba velünk!

SLA nyomtatás az Instant 3D-vel

Mi az Instant 3D-nél úgy gondoljuk, hogy 2022-ben a gyártásnak is a jövőbe kell lépnie. Ezért egy forradalmian új online platformon gyűjtöttük össze és tettük hozzáférhetővé gyártókapacitásainkat, ahol ön minden pillanatban figyelemmel követheti alkatrész megrendelésének státuszát és a szállítási határidőket. Ideje véget vetni a gyártópartnerei bizonytalanságából és késéseiből eredő problémáknak! Az online szolgáltatások, online platformok ma már rengeteg időt és pénzt spórolnak, használja online rendszerünket és biztos lehet benne, hogy gyártási projektjei jó kezekben vannak.

Minőségi alkatrészek, gyorsan és pontosan.

  • Töltse fel 3D terveit
  • Válasszon technológiát és alapanyagot
  • Kérjen azonnali árajánlatot, majd rendelje meg a gyártást
 
 
Gyors Prototípusgyártás
A Legjobb Árak
Azonnali Ajánlat
Kockázat Nélkül