Oldal kiválasztása

Homoköntés, homokformázás

A homokformázás egy ipari öntészeti eljárás, ahol az öntőminta homokkeverékbe préselése alakít ki öntőformát, melybe azután olvasztott fémet öntenek. Ez a folyamat különösen kis darabszámú sorozatok esetén működik jól. Automatizált berendezésekkel az eljárás nagyobb sorozatok céljára is megfelelő lehet. A homok öntőformák és öntött fém alkatrészek elkészítésének folyamata egy viszonylagosan egyszerű, sok része automatizálható, mellyel a ciklusidő lerövidíthető és a szükséges élőmunka mennyisége is csökkenthető.

 

Magának az öntőmintának az elkészítése azonban gyakran bonyolult, időigényes és költséges folyamat. A legelterjedtebb módja a mintakészítésnek az alumíniumból történő CNC marás. Ennek a legnagyobb hátránya jellemzően a hosszadalmas szállítási idő és a magas költségek. Ráadásul az esetlegesen menet közben jelentkező módosítások, mint a nem megfelelő zsugorodási kompenzáció, vagy az esetleges tervezési hibák, a mintaújragyártását teszik szükségessé, amely további magas költségekkel és várakozással jár.

A tradicionális mintakészítés problémái miatt az öntészetben régóta alkalmazott technológia a 3D nyomtatás.

 

Mintakészítés és homoköntés egy helyen.

R

Korszerű géppark, innovatív megoldások

R

Magas minőségű, pontos kivitelezés

R

Rövid átfutási idő, rugalmasság

R

Előre kalkulálható gépidő

R

Optimalizálható, alacsonyan tartható gyártási költségek

R

Projekt alapú és teljes körű kiszolgálás

Öntőformák 3D nyomtatással

A tradícionális mintakészítés problémái miatt az öntészetben régóta alkalmazott technológia a 3D nyomtatás. Segítségével jelentős költségek és élőmunka takarítható meg, és a termék gyorsabban piacra kerül. A 3D nyomtatással készített mesterminták ideálisak, ha a homoköntés prototípus- vagy sorozatgyártás célját szolgálja, az öntési geometria további ellenőrzést igényel, a beöntőcsatornák kialakítása finomítást igényel vagy a ha az öntendő geometria nagy méretű vagy összetett forma.

A 3D nyomtatással készített minták előnyei többek között, hogy a minta 40-70%-kal alacsonyabb költséggel elkészíthető, jelentősen rövidebb a szállítási ideje, gyorsabb a tervfinomítás lehetősége valamint hogy a megöntési pontok és megvágások utólag módosíthatóak.

R

Gyártái idő 7-20 munkanap

R

Alapanyagok: alumínium, réz, bronz és vas

R

Maximális tárgyméret: 100+ cm

R

Hatékony darabszám: kis széria

CNC forgácsolás az Instant 3D-vel

 
Gyors Prototípusgyártás
A Legjobb Árak
Azonnali Ajánlat
Kockázat Nélkül