Oldal kiválasztása

Additív jelentése, additív technológia

Az additív (angol: additive) kifejezés jelentése szó szerint: hozzáadó, hozzáadott. Az élet számos területén használjuk a kifejezést, például ismert szóösszetétel az

– additív színkeverés fogalma: amikor a napfény különböző hullámhosszúságú fényeit összeadjuk, akkor nem sok különálló színt, hanem fehér fényt látunk. Azért nevezik additívnak, mert az összes hullámhossz továbbra is eléri a szemünket, bár nem külön külön, hanem együttesen.

– Az angol food additives magyar megfelelője pedig az élelmiszer adalékanyagok, ezek olyan hozzáadott anyagok, amelyeket az élelmiszerekhez adnak a frissesség,  az állag vagy a megjelenés fenntartása vagy javítása érdekében.

– A 21. századi termékgyártásra vonatkozólag pedig ismerjük az additív gyártástechnológia, vagy additív gyártás fogalmát.

FDM nyomtatás

 

Az additív gyártástechnológia

Az additív gyártástechnológia az a folyamat, amelynek során egy tárgyat rétegenként felépítve hozunk létre, ellentétben a szubsztraktív gyártástechnológiával, amikor a tárgyat egy tömör anyagtömbből leválasztással hozunk létre. Additív gyártástechnológiára jó példa a 3D nyomtatás, míg szubsztraktív gyártásra pedig a CNC marás, CNC forgácsolás.

Additív gyártás többféle technológiával lehetséges, legismertebb ezek közül a már említett 3D nyomtatás, de ilyen a gyors prototípusgyártás (RP) vagy a közvetlen digitális gyártás (DDM). A gyártási technológiák különböző kifinomultsági fokozatokkal bírnak. A gyártás során az anyagot számítógépes vezérléssel lerakják, összeillesztik vagy megszilárdítják. Az anyagokat rétegről rétegre adják hozzá, adják össze. A folyamat során közvetlenül egy CAD-fájlból hihetetlen pontossággal készíthetők el az összetettebb 3D geometriák is.

A gyártáshoz többnyire háromféle anyagtípus használnak: polimerek, kerámiák és fémek. Ezek közül is leggyakrabban polimereket használnak, és egyes additív technikák inkább bizonyos anyagok használatára alkalmasak, mint másokéra.

Additív gyártás az Instant 3D-vel

Mi az Instant 3D-nél úgy gondoljuk, hogy 2022-ben a gyártásnak is a jövőbe kell lépnie. Ezért egy forradalmian új online platformon gyűjtöttük össze és tettük hozzáférhetővé gyártókapacitásainkat, ahol ön minden pillanatban figyelemmel követheti alkatrész megrendelésének státuszát és a szállítási határidőket. Ideje véget vetni a gyártópartnerei bizonytalanságából és késéseiből eredő problémáknak! Használja online rendszerünket és biztos lehet benne, hogy additív gyártási projektjei jó kezekben vannak.

Minőségi alkatrészek, gyorsan és pontosan.

  • Töltse fel 3D terveit
  • Válasszon technológiát és alapanyagot
  • Kérjen azonnali árajánlatot, majd rendelje meg a gyártást
 
 
Gyors Prototípusgyártás
A Legjobb Árak
Azonnali Ajánlat
Kockázat Nélkül