Oldal kiválasztása

Prototípus gyártás

Mi is az a prototípus? A műszaki terméktervezés kontextusában a prototípus a végtermék előzetes változata, amelyet a tervezés értékelésére, a technológia tesztelésére, a működési elv elemzésére használnak. A prototípusok szerves részét képezik a mérnöki terméktervezésnek, az új termékek fejlesztésének.

A prototípus gyártás során egy fizikai alkatrészt állítunk elő közvetlenül a CAD-modell adataiból, különböző gyártási technikák segítségével. A prototípus gyártás a prototípus létrehozását jelenti egy alkatrész vagy néhány alkatrészjellemző vizuális és funkcionális értékelése céljából. A prototípus gyártás a termékfejlesztési ciklus bármely szakaszában alkalmazható. Néha az egyes alkatrészeket külön-külön létrehozzák, majd összeszerelik a prototípus termék teszteléséhez. Általában elmondható, hogy a prototípus gyártás inkább egyedi alkatrészekre, mint komplexebb összeállításokra vonatkozik. Ezért vagy egynél több prototípusos alkatrész alkot egy összeszerelést, vagy egyetlen prototípusos alkatrészt használnak a teljes forma, például egy modell tesztelésére.

Miért fontos a prototípus gyártás a 21. században?

A vállalatoknak egyre gyorsabban kell új termékeket fejleszteniük és bevezetniük, hogy versenyképesek maradjanak a mai, gyorsan változó fogyasztói piacon. Mivel a gyorsabb termékfejlesztés és technológiai innováció létfontosságú egy vállalat sikeréhez, a gyors prototípus gyártás az új termékek fejlesztésének legfontosabb elemévé válik, segítségével

  • A tervezés korai szakaszában már validálhatóvá válik a formatervezés a termék funkciójának tekintetében
  • A termék ellenőrizhetővé válik a műszaki követelményekkel és üzleti célokkal szemben
  • Lehetővé válik a termék tesztelése
  • Gyakorlati felhasználói tapasztalatot nyerhetünk a prototípus által
  • Gyorsabbá válik a termékfejlesztés teljes folyamata

 

A prototípus gyártás előnyei

Rövidebb tervezési és fejlesztési idő
Kevesebb teljes termékfejlesztési költség
Kockázat csökkentése
Funkcionalitás tesztelése lehetősége
Az emberi tényezők és az ergonómia értékelésének képessége

A prototípus gyártás hátrányai

A pontosság hiánya – a prototípus alkatrészek és az összeszerelés nem biztos, hogy a kellő pontosságot tudja biztosítani.
Magasabb kezdeti költségek – az alkalmazott technológiák és a gyorsabb átfutási idő miatt magasabba költségek
Egyes gyors prototípus gyártási eljárások még mindig drágák
Szakképzett munkaerőt igényel
Korlátozott anyagválaszték
Néhány kulcsfontosságú tulajdonság figyelmen kívül hagyása, mivel nem lehet őket prototípusba foglalni, befolyásolja a prototípus tesztelését.

A prototípusok lehetnek

Koncepciómodellek
Gyártás előtti prototípusok
Gyártási eszközök prototípusai
Gyártási formák prototípusokhoz
Funkcionális prototípusok

Prototípus gyártás az Instant 3D-vel

Mi az Instant 3D-nél úgy gondoljuk, hogy 2022-ben a gyártásnak is a jövőbe kell lépnie. Ezért egy forradalmian új online platformon gyűjtöttük össze és tettük hozzáférhetővé gyártókapacitásainkat, ahol ön minden pillanatban figyelemmel követheti alkatrész megrendelésének státuszát és a szállítási határidőket. Ideje véget vetni a gyártópartnerei bizonytalanságából és késéseiből eredő problémáknak! Használja online rendszerünket és biztos lehet benne, hogy gyártási projektjei jó kezekben vannak.

Minőségi alkatrészek, gyorsan és pontosan.

  • Töltse fel 3D terveit
  • Válasszon technológiát és alapanyagot
  • Kérjen azonnali árajánlatot, majd rendelje meg a gyártást
 
 
Gyors Prototípusgyártás
A Legjobb Árak
Azonnali Ajánlat
Kockázat Nélkül