Oldal kiválasztása

Forgácsolás, CNC forgácsolás

A CNC forgácsolás szubsztraktív, anyagleválasztó gyártástechnológia, ahol kezdeti alapanyag tömbből vagy lemezből egy nagy fordulatszámon forgó cnc forgácsoló, maró fej fokozatosan anyagot vesz el. Ezekből a negatív tér részekből alakul ki maga gyártott alkatrész. A teljes gyártási folyamat számítógép által vezérelt, háromdimenziós vágási feladatok egyetlen sorozattal végezhetők el.

 

A CNC forgácsolás technológiájának előnye, hogy sokféle alapanyag (fémek, műanyagok megmunkálható, magas gyártási minőséggel és pontossággal. A CNC forgácsoló kezelése ugyanakkor nagy szakértelmet igényel és a módszer termelékenysége korlátozott, egyedi kis és középszériás gyártásra alkalmazható optimálisan.

CNC forgácsolással műszaki és gyártóipari szerszámok és alkatrészek, autóipari alkatrészek orvostechnikai termékek gyárthatók

 

Precíziós CNC forgácsolás hozzáértőktől

R

Korszerű géppark, innovatív megoldások

R

Magas minőségű, pontos kivitelezés

R

Rövid átfutási idő, rugalmasság

R

Előre kalkulálható gépidő

R

Optimalizálható, alacsonyan tartható gyártási költségek

R

Projekt alapú és teljes körű kiszolgálás

CNC megmunkálás az Instant 3D -vel

A CNC megmunkálás során az ipar számára készülő fémalkatrészeket szerszámokat általában fémdarabból készítjük el pontos és részletgazdag vágással. CNC forgácsolás során arra programozzák be a gépeket, hogy pontosan hogyan végezzék el ezt a méretezést, vágást.  A program eltárolható a számítógép memóriájában. Később aztán akár új programrészlet is  hozzá is adható a már eltárolt programunkhoz A CNC megmunkálás során különböző technológiákkal működő, magas minőségű CNC gépeket használunk.

R

Gyártái idő 2-15 munkanap

R

Alapanyagok: fa, műanyag, alumínium

R

Maximális tárgyméret: 100+ cm

R

Hatékony darabszám: kis és közepes sorozatgyártás

CNC megmunkálás gépei – CNC eszterga és CNC maró

CNC esztergálás

Az esztergálás végezhető mint hagyományos eszterga, automata eszterga és eszterga maró segítségével. A CNC esztergálás során a darabokat kör alakú irányba vágják. A CNC eszterga technológiájával a vágások precízen és nagy sebességgel elvégezhetők. A CNC esztergálás széles körben alkalmazható különböző alkatrészek, akár komplexebb alkatrészek, szerszámok gyártásához. Az optimalizált gyártás és a pontosság és precizitás érdekében általában egyedi programozásra van szükség. Mindez lehetővé teszi az egyedi vagy prototípus gyártást, a kis és középszériás gyártást is.

CNC esztergálással megmunkálható anyagok

  • fémek: acél, rozsdamentes acél, réz, alumínium
  • műanyagok
CNC maró - CNC marás

A CNC marás során a CNC maró szerszám vágóélei kivágnak az anyagból, majd az áthaladás során el is távolítják a forgácsot. A technológia számítógép által vezérelt és sokkal hatékonyabb és precízebb bármely már eljárásnál.  CNC maró sík felületeket őrléssel vágja, míg a az úgynevezett  perifériás marás alkalmas a például mély lyukak pontos rések, szálak és fogaskerekek vágására.

A CNC marás hatékonyan alkalmazható az iparban, pl. autóalkatrészek, repülőgép alkatrészek vagy orvosi műszerek gyártásánál.

Ipari felhasználás mellett CNC maróval megmunkálhatók más alapanyagok is mint kemény fémek. A módszer alkalmas pl. 3d marásra, alumínium marásra, készülhetnek például bútorok famegmunkálással, műszerek műanyagból, akár a kő is megmunkálható. A CNC marási feladatok közé tartozhat – más egyéb módszerek mellet – a prototípus modellezése, gyártása is. 

CNC forgácsolás az Instant 3D-vel

 
Gyors Prototípusgyártás
A Legjobb Árak
Azonnali Ajánlat
Kockázat Nélkül