Oldal kiválasztása

3D nyomtatás technológiák

 

A 3D nyomtatáshoz hőre lágyuló műanyagokat, illetve minőségi fotopolimereket használunk. Ezek kiválóan alkalmasak tartós és ellenálló alkatrészek elkészítésére Az ipari 3D nyomtatásban egyelőre legelterjedtebbek az abs műanyagot, fotopolimer műgyantát használó gépek. A fémes 3D nyomtatás technológiája is létezik, azonban kevésbé elterjedt a magas költségek miatt. A 3D nyomtatás technológiák tehát a felhasznált anyag és a gyártási módszertan tekintetében térnek el egymástól. A cikk rövid, de átfogó betekintést nyújt a műanyag nyomtatás különböző technológiáiról.

 

3D nyomtatás technológiák

Fdm nyomtatás – Ipari extrúziós (FDM) eljárás

Az fdm nyomtató a gyártandó modell egyes rétegeit nagy teljesítményű hőre lágyuló műanyagból (ABS alapanyag)  állítja elő. Az fdm technológia előnye a széles körű alkalmazhatóság, a műszaki műanyag alapanyag révén elért tartósság és a kedvező ár. Az fdm 3d nyomtató modelljeit tartós, erős műszaki műanyagból készítjük el a maximális megbízhatóság és terhelhetőség érdekében.

Modellek tetszőleges méretben. Az fdm nyomtatásnak méretbeli korlátja gyakorlatilag nincsen, nagy méret esetén is nagy pontossággal gyártunk.

+/-0.15mm pontosság. A legtöbb esetben garantálni tudjuk a +/-0.15mm-es belüli méreteltérést a névleges méretekhez képest.

Az FDM nyomtatásról, annak előnyeiről, korlátairól, illetve arról, hogy milyen alapanyagokkal és milyen projektekhez használható leginkább, a linkre kattintva olvashatsz bővebben.

Sla nyomtatás vagy sztereolitográfia

Az SLA nyomtatás vagy sztereolitográfia lényege, hogy fényre keményedő műgyanta alapanyagból rétegről rétegre állítja elő a nyomtatandó modellt. Az sla 3d nyomtatás során a fényérzékeny anyag a kibocsátott UV fény hatására megkeményedik. A sztereolitográfia a 3D térfogatmodellekből nagy pontosságú, kidolgozott részletezettségű és igen jó minőségű felületekkel rendelkező prototípust állít elő. Az eljárással kifejezetten vékony rétegekkel lehet dolgozni, melyeknek a maximális felbontása olyan 50-100 mikron körül mozog.

Az SLA nyomtatásról, annak előnyeiről, korlátairól, illetve arról, hogy milyen alapanyagokkal és milyen projektekhez használható leginkább, a linkre kattintva olvashatsz bővebben.

Sls nyomtatás – lézerszinterezés

A hőre lágyuló PA12 alapanyagból gyártó SLS nyomtatási eljárás a 3D nyomtatás magas szintjét képviseli. A sls technológia lényege, hogy lézer segítségével poliamid részecskéket olvasztanak össze, így kiválóan erős és tartós alkatrészek hozhatók létre, amelyek megközelítik a végtermék minőséget. Az sls 3d nyomtatási technológiát leginkább funkcionális prototípusokhoz, kisszériás készülékházakhoz, pattanókötéseket tartalmazó termékek gyártásához ajánljuk.

Gyártás nagy méretben. Nagy méret esetén is nagy pontossággal és kiváló minőségben gyártunk.

+/-0.15mm pontosság. A legtöbb esetben garantálni tudjuk a +/-0.15mm-es belüli méreteltérést a névleges méretekhez képest

 

Polyjet nyomtatás

A Polyjet nyomtatási technológia előnye, hogy nagy méretű és részletes prototípus alkatrészek gyárthatók kiváló felületi minőséggel és mérettartással. Ajánljuk végterméknek, öntőmintának, akár fröccsöntő szerszám betétnek is. A polyjet nyomtató kiváló optikai tulajdonságú átlátszó alkatrészekre is alkalmas. Pazar részletkidolgozású végtermék az eredmény.

 

Dlp technológia

A dlp technológia (programozható fotópolimerizáció) kifejezetten nagy felbontású egyedi modellek, alkatrészek, öntőminták gyártására alkalmas. Leginkább a fogtechnika, ékszeripar, audiológia, illetve az ipari mintakészítés területein alkalmazzák sikerrel kiváló felbontása miatt, valamint azért mert a 3d nyomtatási technológiák közül a leghomogénebb felületet adja. A dlp technológia ezáltal verhetetlen a kisméretű, részletes formák gyártásában.

 

Pla nyomtatás

A politejsavat, vagy más néven PLA -t az asztali 3D nyomtatásban használják. Ez a legtöbbet választott szál a szálhúzáson alapuló 3D nyomtatók számára, mert alacsony hőmérsékleten nyomtathatók, könnyen nyomtatható, nagyon olcsó, és sokféle alkalmazáshoz használható nyomatokat hoz létre.

Fotó: ZMorph All-in-One 3D Printers / Unsplash

3D nyomtatási technológiák az Instant 3D-vel

Mi az Instant 3D-nél úgy gondoljuk, hogy 2022-ben a gyártásnak is a jövőbe kell lépnie. Ezért egy forradalmian új online platformon gyűjtöttük össze és tettük hozzáférhetővé gyártókapacitásainkat, ahol ön minden pillanatban figyelemmel követheti alkatrész megrendelésének státuszát és a szállítási határidőket. Ideje véget vetni a gyártópartnerei bizonytalanságából és késéseiből eredő problémáknak! Az online szolgáltatások, online platformok ma már rengeteg időt és pénzt spórolnak, használja online rendszerünket és biztos lehet benne, hogy gyártási projektjei jó kezekben vannak.

Minőségi alkatrészek, gyorsan és pontosan.

  • Töltse fel 3D terveit
  • Válasszon technológiát és alapanyagot
  • Kérjen azonnali árajánlatot, majd rendelje meg a gyártást
 
 
Gyors Prototípusgyártás
A Legjobb Árak
Azonnali Ajánlat
Kockázat Nélkül