Oldal kiválasztása

Műanyag gyártás Budapest és vonzáskörzetében

 

A végfelhasználásra szánt alkatrészek gyártásakor a 21. században egy anyag emelkedik ki mind felett: a műanyag. Ma már elképzelhetetlen az életünk a műanyag nélkül, használati tárgyak, gépek, autók mind mind részben műanyagból készülnek. Mert ebből az anyagból szinte mindent el tudunk készíteni, és a különböző műanyag gyártási eljárások a termékfejlesztés különböző igényeinek széles skáláját lefedik. Több ezerféle polimer létezik, és mindegyik  más-más mechanikai tulajdonságokkal rendelkezik.

3d szkennelés

A műanyag gyártás előnyei és hátrányai

  • A műanyag gyártási folyamata általában egyszerűbb, így rövidebb is a fémmegmunkáláshoz képest.
  • A műanyag gyártás olcsóbb mint például a fém vagy a fa. Természetesen ez is technológia függő, de vannak kifejezetten olcsó műanyag gyártási technológiák (ilyen például a fröccsöntés)
  • A műanyagból készült alkatrészek nagyrészt újrahasznosíthatóak
  • A műanyag alkatrészek általában hosszabb élettartamúak a fémhez, fához képest

A műanyag gyártási lehetőségei azonban nagyon korlátozottak lehetnek. Geometriai és formatervezési szempontból jelentős gyártástervezési (DFM) optimalizálást igényel a folyamat.

Műanyag gyártás Budapest és vonzáskörzetében az Instant 3D-vel

Mi az Instant 3D-nél úgy gondoljuk, hogy 2022-ben a gyártásnak is a jövőbe kell lépnie. Ezért egy forradalmian új online platformon gyűjtöttük össze és tettük hozzáférhetővé gyártókapacitásainkat, ahol ön minden pillanatban figyelemmel követheti alkatrész megrendelésének státuszát és a szállítási határidőket. Ideje véget vetni a gyártópartnerei bizonytalanságából és késéseiből eredő problémáknak! Használja online rendszerünket és biztos lehet benne, hogy gyártási projektjei jó kezekben vannak.

Nagy pontosságú, magas bonyolultsági fokú, precíziós műanyag alkatrészeket gyártunk hőre lágyuló műanyagból rövid határidővel, kiszámíthatóan, magas minőségben. Elérhető gyártási technológiáink az alábbiak:

Műanyag gyártás Budapest és vonzáskörzetében – 3D nyomtatással

A 3D nyomtatási technológia közvetlenül a CAD-modellekből háromdimenziós alkatrészeket tud létrehozni, rétegről rétegre építve az anyagot, amíg az elkészül. Előnye, hogy ez a fajta gyártás nem igényel szerszámokat és minimális beállítási időt sem egy új tervhez.

Műanyag gyártás Budapest és vonzáskörzetében – CNC forgácsolással

A CNC forgácsolás olyan egyedi eljárás, ahol az anyagot egy forgó szerszámmal és egy rögzített alkatrésszel távolítják el. Ez ideális kis volumenű műanyag alkatrész gyártáshoz, amely olyan geometriákat igényel, amelyeket nehéz megformázni. Ezzel az eljárással kiváló minőségű műanyag alkatrészek állíthatók elő rövid átfutási idővel. Az alkatrészenkénti költség az alkatrész összetettségével nő.

Műanyag gyártás Budapest és vonzáskörzetében Fröccsöntéssel

A fröccsöntéshez használt szerszámok rendkívül összetettek, fémekből, például edzett acélból és alumíniumból készülnek. Az új szerszámok elkészítésének átfutási ideje emiatt általában időigényes. A folyamat során az elkészült szerszámot hidraulikusan lezárják, majd a kis műanyag granulátumokat megolvasztják. Az olvadt műanyagot ezután a szerszámba fecskendezik, majd lehűtik, amíg elég szilárd ahhoz, hogy ki lehessen venni.

Minőségi alkatrészek, gyorsan és pontosan.

  • Töltse fel 3D terveit
  • Válasszon technológiát és alapanyagot
  • Kérjen azonnali árajánlatot, majd rendelje meg a gyártást
 
 
Gyors Prototípusgyártás
A Legjobb Árak
Azonnali Ajánlat
Kockázat Nélkül