Oldal kiválasztása

Additív gyártás

 

Az additív gyártás (Additive Manufacturing) olyan gyártási technológia, melynek segítségével 3 dimenziós tárgyakat készítenek rétegről rétegre történő anyag hozzáadásával. Az anyag lehet műanyag, fém, beton vagy egy nap akár emberi szövet. Az olyan hagyományos, szubsztraktív (mint például a CNC marás) gyártási technológiákkal összehasonlítva az additív gyártásnál a formatervezés határozza meg a gyártást és nem pedig fordítva.

Mi gyártható additív gyártással és milyen előnyökkel bír?

Az additív gyártástechnológia alkalmazása határtalan. Míg korábban a módszert prototípus gyártásra használták inkább, ma már kész alkatrészt, terméket gyártanak ezzel a technológiával, úgy mint

  • repülőgép alkatrészek
  • gépjármű alkatrészek
  • személyre szabott fogpótlások
  • személyre szabott orvosi implantátumok
  • divattermékek

előállítására használják  a módszert, melynek előnyei:

  • személyre szabhatóság
  • rugalmasság
  • magas minőségű tartós elemek készíthetők
  • magas hatékonysággal

Főbb additív gyártási technológiáink

Az additív gyártáshoz szükséges a gyártóberendezésen és az alapanyagon túl egy 3D modell, mely 3D modellező szoftver (CAD) segítségével ábrázolható. A gyártóberendezés a CAD-fájlból beolvassa a modellt, majd rétegről rétegre haladva egymás után folyékony műanyagot, port, lemezanyagot vagy más egyéb anyagot rak le vagy ad hozzá az alaphoz, ezzel végül egy 3 dimenziós tárgyat készít el. Additív gyártóberendezések  többféle technológiával működnek. Legismertebb technológia a 3D nyomtatás. A gyártási technológiák különböző kifinomultsági fokozatokkal bírnak:

Gyártás SLA nyomtatással

Az SLA nyomtatás csúcstechnológia, amely lézertechnológiát használ a fotopolimer gyanta rétegről rétegre történő kikeményítésére. A 3 dimenziós építés a gyanta medencéjében történik. A gyantatócsába irányított lézersugár az adott réteget kikeményíti. A folyamat addig ismétlődik, amíg a modell elkészül. Az elkészült modellek utólag megmunkálhatók és felhasználhatók mintaként is.

SLS

Az SLA technológiához hasonlóan a szelektív lézerszinterezés (SLS) nagy teljesítményű lézert használ a műanyag, fém, kerámia vagy üveg apró részecskéinek összeolvasztására. A folyamat addig ismétlődik, amíg a modell be nem fejeződik.

FDM

Az FDM technológiában hőre lágyuló (hő hatására folyékonnyá váló, majd lehűléskor szilárddá szilárduló polimer) anyagokat használnak, amelyeket fúvókákon keresztül egy platformra fecskendeznek. A hőre lágyuló anyag a következő réteg felvitele előtt mindig megszilárdul. A folyamat addig ismétlődik, amíg a modell elkészül. Az SLA-hoz hasonlóan a modellek megmunkálhatók vagy mintaként használhatók.

 

Additív gyártás az Instant 3D-vel

Mi az Instant 3D-nél úgy gondoljuk, hogy 2022-ben a gyártásnak is a jövőbe kell lépnie. Ezért egy forradalmian új online platformon gyűjtöttük össze és tettük hozzáférhetővé gyártókapacitásainkat, ahol ön minden pillanatban figyelemmel követheti alkatrész megrendelésének státuszát és a szállítási határidőket. Ideje véget vetni a gyártópartnerei bizonytalanságából és késéseiből eredő problémáknak! Használja online rendszerünket és biztos lehet benne, hogy gyártási projektjei jó kezekben vannak.

Minőségi alkatrészek, gyorsan és pontosan.

  • Töltse fel 3D terveit
  • Válasszon technológiát és alapanyagot
  • Kérjen azonnali árajánlatot, majd rendelje meg a gyártást
 
 
Gyors Prototípusgyártás
A Legjobb Árak
Azonnali Ajánlat
Kockázat Nélkül