Oldal kiválasztása

Filmes kellék 3D nyomtatással

Köztudott, hogy a jövő már régen megérkezett a filmiparba. Az utóbbi években pedig a 3D nyomtatási és 3D szkennelési technológia a filmiparban forradalmasította a kulisszák mögött a filmes kellék (movie props – jelmezek, maszkok, díszletek) kivitelezését. Számos block buster mozifilm, népszerű sorozat, úgy mint például a Star Wars, A galaxis őrzői vagy a Stranger things jelmezei, díszletei nagy részben 3D nyomtatással készültek.

 

 

Filmes kellék kivitelezése – miért a 3D nyomtatás?

Milyen előnyökről érdemes tudniuk a film készítőknek a 3D nyomtatással előállított filmes kellékek kivitelezésével kapcsolatban?

  • Olyan filmes kellékek készülnek 3D nyomtatással, melyek sokkal valósághűbbnek tűnnek, mint a hagyományos módszerekkel készült jelmezek, maszkok, díszletek
  • A filmiparban elvárt kiváló minőség és nagy felbontás szintén a 3D nyomtatási technológia sajátja
  • A skálázhatóság (bármilyen méret előállítható) és a gyors átfutási idő sokkal költséghatékonyabbá teszi a kellék gyártást (props making)
  • Maximális testre szabhatóság szintén a 3D nyomtatási és szkennelési technológia sajátja
  • Rugalmas tervezési változtathatóság, mely nagyobb erőfeszítés nélkül megvalósítható
  • A 3D nyomtatással készült filmes kellékek tervei digitális fájlokban tárolódnak, ezek bármikor a világ bármely pontjára elküldhetők és ott nyomtathatók, így a filmes kellék raktározás és szállítási költségek jelentősen csökkenthetők.

Összefoglalva tehát a digitális technológia jelentősége óriási a filmes kellék gyártásában (moovie prop making) az idő, a rugalmasság és a költségek tekintetében egyaránt: Egy maszk, jelmez vagy egy díszlettárgy elkészítése nem napokig tart, hanem pár óra alatt, testre szabva pazarlás nélkül a világ bármely pontján akárhány példányban, bármilyen méretben és kiváló minőségben (maximális komplexitás, a pontosság és nagy felbontás) előállítható. A 3D nyomtatás technológiája ezeket az előnyöket kínálja tehát a hagyományos filmes kellék előállítási módszereihez képest.

Filmes kellékek kivitelezése 3D nyomtatással – Instant 3D

Mi az Instant 3D-nél úgy gondoljuk, hogy 2022-ben a filmes kellélek kivitelezésének is a jövőbe kell lépnie. Ezért egy forradalmian új online platformon gyűjtöttük össze és tettük hozzáférhetővé gyártókapacitásainkat, ahol ön minden pillanatban figyelemmel követheti kellék megrendelésének státuszát és a szállítási határidőket. Ideje véget vetni a gyártópartnerei bizonytalanságából és késéseiből eredő problémáknak! Használja online rendszerünket és biztos lehet benne, hogy gyártási projektjei jó kezekben vannak.

 

Minőségi alkatrészek, gyorsan és pontosan.

  • Töltse fel 3D terveit
  • Válasszon technológiát és alapanyagot
  • Kérjen azonnali árajánlatot, majd rendelje meg a gyártást
 
 
Gyors Prototípusgyártás
A Legjobb Árak
Azonnali Ajánlat
Kockázat Nélkül